Het ontstaan van de wandeling

In 2008 werd voor het eerst een avondwandeling georganiseerd om nabestaanden in de gelegenheid te stellen een overleden dierbare te gedenken.

Het bleek dat nabestaanden dit zeer waardeerden. Daarom werd door de medewerkers van Begraafplaatsen Kranenburg en Bergklooster, het Crematorium Kranenburg, het Uitvaartcentrum Kranenburg en de Zwolse uitvaartondernemingen samen met Gemeente Zwolle en de Belanghebbendenraad Kranenburg het plan opgevat om de wandeling jaarlijks te organiseren.

Inmiddels doen er jaarlijks zo'n 1300 nabestaanden mee aan de wandeling.

De wandelroute over de Begraafplaats Kranenburg, het terrein van Crematorium Kranenburg en de Begraafplaats Bergklooster is op deze avond sfeervol verlicht met fakkels en vuurkorven. Op een aantal speciaal gecreëerde plekken wordt passende muziek ten gehore gebracht. Tijdens de wandeltocht kunt u op uw eigen manier uw overleden dierbare(n) gedenken. U krijgt een lichtje aangeboden. Dit lichtje kunt u ter nagedachtenis op één van de daarvoor bestemde plekken neerzetten.

De wandeltocht is voor iedereen die iemand heeft verloren. Ook wanneer een dierbare van u elders is begraven of gecremeerd, bent u van harte welkom.